czwartek, 30 października 2014

Majonez Kętrzyński o smaku czosnkowym - CREDO PR



Od firmy Credo PR otrzymałam do wypróbowania jak pisałam również majonez kętrzyński o smaku czosnkowym. Jak sama nazwa wskazuje ma posmak czosnku, co wiąże się tym, że pasuję do większości dań. Czy do mięs , czy do pizzy, zapiekanki, kiełbasy a nawet sałatek . Jest idealny do wszystkiego !


Składniki :



  • olej roślinny rzepakowy 65 %
  • woda
  • musztarda (ocet spirytusowy, gorczyca, sól, ekstrakt przypraw)
  • żółtka jaj 6 %
  • cukier
  • ocet spirytusowy
  • naturalny aromat czosnkowy
  • substancje zagęszczające : guma guary, guma ksantanowa , sól
  • alergeny : jaja gorczyca

Na półce w żadnym sklepie w moim mieście nie widziałam majonezu kętrzyński, a szkoda ponieważ od teraz jestem jego wielką wielbicielką. Majonez idealnie sprawdził się u mnie jako tak zwany sos czosnkowy do pizzy, do kanapek z serkiem żółtym jak i do naleśnikowych schabów :) 

Pewnie nie każdy wie co to takie :

Potrzebujemy :


  • Majonez Kętrzyński o smaku czosnkowym 
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 papryki czerwone (mogą być żółte)
  • 5 jajek ubitych 
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól , pieprz, naturalna przyprawa do zup

Mięso gotujemy na parze, paprykę kroimy w kosteczkę. Jajko ubijamy. 
Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i smażymy jak naleśniki.

Takie naleśniki schabowe idealnie komponują się z Majonezem Kętrzyński o smaku czosnkowym . Majonez ten idealnie podkreśla swoim smakiem danie. Konsystencja jest idealna, gęsty. Nie spływa, nie leje się. Jest koloru kremowego , Dodaje charakteru i wyrazistości potrawy !





ZAPRASZAM NA CREDO.PL

1 komentarz:

Plastelina Bambino

Przy aurze jaka panuje za oknem szukamy pomysłów na urozmaicenie czasu w domu i stad też pomyśleliśmy wczoraj, że polepimy coś z plasteliny....