Babka domowa od Producenta Majonezy Kętrzyn jest prosta do zrobienia- wystarczy 10 minut na przygotowanie i 45 na pieczenie .
Zrobiłam bardzo podobnie wg opakowania - jednak zrobiłam babkę piaskowo kakaową.
Sposób przygotowania :
Potrzebujemy tylko :
- 2 jajka
- 1/2 szklanki wody
- 7 łyżek stołowych oleju
- Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej. Całość miksować na najwyższych obrotach ok. 5 min. do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
- Część ciasta przelać do innej miski i zmieszać z 2 łyżkami kakao.
- Pierwszą cześć ciasta przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formie.
- Na to lejemy ciemną część ciasta i lekko mieszkamy z jasną, ale tak by nie zmieszać całości.
- Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C około 45 minut.
- Po ostudzeniu babkę możemy polać polewą
Polewę przygotowujemy roztapiając łyżkę margaryny, łyżkę cukru , łyżkę wody i łyżkę kakao.
Po schłodzeniu oblewamy babkę i jest gotowa do spożycia.
Babka jest delikatna, miękka , idealny smak ! Nie jest za słodka. Ogólnie nie jesteśmy fanami babek, ale ta miała coś w sobie, że zniknęła w 5 minut ! Nawet mój 2 letni synek, nie lubiący ciast, zjadł 2 kawałki. Babkę oceniam 5/5.
Produkt godny polecenia i idealnie sprawdza się, gdy dowiadujemy się, ze za godzinę czy 2 mamy gości ! Szybko i BARDZO SMACZNIE !
ZAPRASZAM NA CREDO.PL
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz