Do testowania otrzymałam Majonez Kętrzyński stołowy. Nie jemy od bardzo dawna majonezów ponieważ, zaraz Nam wątroba wysadza, ale ... jednak się pokusiliśmy i nie żałujemy.
Skład :
- olej roślinny rzepakowy 64 %
- woda
- musztarda (olej spirytusowy, gorczyca, sól, ekstrakt przypraw)
- żółtka jaj 6 %
- cukier
- substancje zagęszczające - guma guar, guma ksantanowa
BEZ KONSERWANTÓW !!!!
Rzadko się zdarza by znaleźć na półce w sklepie majonez bez dodatków E !
Ten majonez ich nie posiada co jest dużym atutem.
Zawsze po majonezie mieliśmy wzdęcia i bóle jelit, dlatego przestawiliśmy się na jogurty naturalne. Jedna postanowiliśmy spróbować Majonezu Kętrzyński i po jego skosztowaniu okazało się, że nie każdy majonez jest taki sam i nie po każdy musza być negatywne objawy !
Postanowiłam dodać go do sałatki warzywnej.
Potrzebowałam :
- Majonez stołowy Kętrzyński
- 5 ziemniaków
- 3 marchewki
- 6 ogórków kiszonych
- kukurydza
- groszek zielony
Wszystko pokroiłam i wymieszałam ze sobą i powstała smaczna sałatka, której wielkim atutem i zachęcającym smakiem był Majonez Kętrzyński stołowy !
Sałatka ze stołu zniknęła dosłownie w 5 minut ! A po majonezie nie było wzdęć, bólu jelit.
Konsystencja jest delikatna , ani nie za gęsta ani nie za rzadka ! Idealny i godny polecenia w POLSKICH KUCHNIACH !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz